Zelf je verhuizing regelen of je verhuizing laten doen door verhuizers?
Huis kopen
Esther van Dijk
Huis kopen
3 min

Zelf je verhuizing regelen of je verhuizing laten doen door verhuizers?

3 min

Ga je verhuizen en twijfel je of je de verhuizing laat doen door verhuizers? Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat jouw persoonlijke wensen zijn, wat de afstand is tot het nieuwe huis en wat je budget is. In dit blog zet ik daarom de voor- en nadelen voor je op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Zelf verhuizen

Het grootste voordeel van zelf je verhuizing regelen is natuurlijk dat je er veel geld mee kunt besparen. Daarnaast kun je alles in je eigen tempo doen. Kies je ervoor om zelf te verhuizen, dan zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen.

Vervoer

Als je zelf gaat verhuizen, is een busje of een aanhanger een noodzaak. Als je deze zelf niet hebt, dan zul je deze moeten huren. Het is ook mogelijk om een verhuiscontainer te huren. Dit is misschien iets duurder, maar de verhuizing verloopt wel sneller. Je pakt zelf al je spullen in en plaatst deze in de verhuiscontainer. Vervolgens worden jouw spullen door een verhuisbedrijf naar de nieuwe woning gebracht.

Verhuisdozen

Wil je je spullen veilig en georganiseerd verhuizen, dan heb je verhuisdozen nodig. Je kunt verhuisdozen kant en klaar kopen bij een doe-het-zelfwinkel of je kunt gratis dozen halen bij de supermarkt. Deze zijn wel iets minder stevig dan de verhuisdozen van de doe-het-zelfwinkel. Het kan daarnaast handig zijn om een steekwagen te regelen.

Verzekering

Wil je dat jouw spullen verzekerd zijn tijdens de verhuizing? Schakel dan een verzekeringsadviseur in die je kan adviseren over hoe eventuele schade vergoed kan worden.

Zelf je verhuizing regelen of je verhuizing laten doen door verhuizers?

Een verhuisbedrijf inhuren

Een andere mogelijkheid is het inhuren van een verhuisbedrijf. In dat geval heb je helemaal geen omkijken meer naar je verhuizing. Het verhuisbedrijf maakt een verhuisplanning, ze pakken alles in en versjouwen alle dozen, meubels en apparaten. 

Het grootste nadeel van het inhuren van een verhuisbedrijf zijn natuurlijk de kosten. Gemiddeld kost een verhuizing 1600 euro. Als je ervoor kiest om zelf de verhuizing te doen, dan ben je gemiddeld 250 euro kwijt. Deze kosten zijn voor het huren van een busje, het kopen van verhuisdozen en dekens en het huren van een steekwagen. 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een gedeelte zelf te verhuizen en voor de grotere spullen een verhuisbedrijf in te huren. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. 

Een ander nadeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is dat je geen zicht hebt op wat de verhuizers doen. Dit kun je grotendeels voorkomen door samen een verhuisplan op te stellen. In dit plan geef je aan wat er als eerst verhuisd moet worden, waar wat moet komen te staan, etc. 

Hoewel het inhuren van een verhuisbedrijf meer kosten met zich meebrengt, nemen ze wel veel zorgen uit handen. De goederen worden op een professionele manier vervoerd, zodat er een minimale kans bestaat op schade. Bij de meeste verhuizers kun je zelf aangeven welk deel van de verhuizing je uit handen wilt geven en welke niet. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de grote meubels door het verhuisbedrijf te laten doen. Een verhuisbedrijf kan ook zorgen voor een tijdelijke opslag van je spullen. Dit is bijvoorbeeld handig als je oude woning al verkocht is en je nog niet in je nieuwe huis kunt.

Tips bij het maken van een keuze

Twijfel je na het lezen van dit blog nog steeds of je de verhuizing zelf gaat doen of een verhuisbedrijf in wilt schakelen? Hier volgen nog wat tips. 

Is de afstand tussen de oude en de nieuwe woning relatief lang? Heb je veel grote en dure spullen te verhuizen? Dan is het verstandig om een verhuizer in te schakelen. Zo weet je in elk geval zeker dat jouw inboedel tegen schade is verzekerd. 

Wil je besparen op de verhuiskosten en is de afstand naar de nieuwe woning niet heel erg lang? Dan kun je best zelf de verhuizing regelen. Koop in dat geval stevige verhuisdozen, huur een goed busje en trommel wat vrienden op die kunnen komen helpen. 

Wil je op de verhuiskosten besparen maar zie je het niet zitten om de hele verhuizing zelf te doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een gedeelte van de verhuizing uit handen te geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf alles in- en uit te pakken of om alleen de grote meubels en apparaten te laten verhuizen door het verhuisbedrijf. Zo maak je het jezelf gemakkelijk en bespaar je op de kosten.

Esther van Dijk Makelaardij

Esther van Dijk Makelaardij helpt je graag in de zoektocht naar jouw droomhuis. Ik ondersteun je bij de beoordeling van de bouwkundige staat van het huis, ga mee naar de bezichtiging en adviseer je op het gebied van (eventueel achterstallig) onderhoud en de energiezuinigheid van de woning. Ook help ik je bij de onderhandeling en het opstellen van de koopakte. Als Gecertificeerd Register Makelaar, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair geschoolde marketeer ben je bij mij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met mij op.

 

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

 

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen: