Wat is een bezichtiging?

Wat is een bezichtiging?

Een huis kopen begint met een bezichtiging. Een goed begin is het halve werk: dus wat kan jij – als koper – doen om de bezichtigingen zo goed mogelijk in te gaan?

Voorbereiding van de bezichting

Je hebt waarschijnlijk al veel huizen gezien op het internet. Zodra je op bezichtiging gaat, is de interesse echter al groot genoeg om te gaan kijken en komt de koop iets dichterbij.

Het spreekt voor zich, maar kijk tijdens de bezichtiging goed om je heen. Onthoud dat de verkopende partij ervoor zorgt dat het huis er zo perfect mogelijk uitziet. Probeer dan ook om te letten op de details die misschien niet direct opvallen.

Ook de buurt is belangrijk. Ga je met de auto naar de bezichtiging? Check gelijk even de OV-bereikbaarheid. Maak voor of na de bezichtiging even een rondje door de buurt. Zie jij jezelf hier wonen?

Voor een goed, algemeen idee van de buurt check je de Leefbaarometer. Hiermee wordt de leefbaarheid in bewoonde wijken, buurten en straten in Nederland gemonitord. Hier is leefbaarheid gedefinieerd als de mate waarin de leefomgeving aansluit bij de voorwaarden en behoeften die er door de mens aan worden gesteld.

Wat neem je mee?

Probeer je zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat je alles uit de bezichtiging haalt. Waarschijnlijk ben je een dag na de bezichtiging al deels vergeten hoe alles er precies uit zag. Neem een camera of telefoon mee en maak wat foto’s. Zo kun je later alles nog rustig terugkijken.

Het is ook een goed idee om een meetlint of rolmaat mee te nemen. Zo kun je uitzoeken of jouw meubels ook in dit huis goed zouden passen.

Vragen aan de verkopende partij

Wie kent het huis beter dan de verkopende partij? Stel veel vragen tijdens de bezichtigingen. Het is bijvoorbeeld interessant om het volgende te weten:

  1. Waarom wordt de woning verkocht?
  2. Zijn er veel geïnteresseerden?
  3. Zijn er spullen die ik kan overnemen?

Vraag ook om de contactgegevens van de makelaar. Mocht je thuis nog met nieuwe vragen zitten, kan je altijd even bellen.

Waar kan ik je mee helpen?

Wil je een woning kopen, verkopen of laten taxeren en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of een makelaar in West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je altijd verzekerd van het beste resultaat. Ik verzorg de volgende diensten:

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen:

Reactie plaatsen