gecertificeerd makelaar
Makelaar
Esther van Dijk
Makelaar
3 min

Waarom is het belangrijk om te werken met een gecertificeerd makelaar?

3 min

Je huis verkopen of aankopen? Ga vooral op zoek naar een gecertificeerd makelaar die je bijstaat in het verkoop- of aankoopproces. Je zet namelijk een belangrijke stap in je leven en dus is goede begeleiding essentieel. Hoe vind je een goede makelaar en waarom is een gecertificeerde makelaar belangrijk bij de verkoop of aankoop van een woning?

Hoe vind je een goede makelaar?

Het is belangrijk dat je een makelaar inschakelt waar jij je prettig bij voelt. Het maken van duidelijke afspraken en het stellen van kritische vragen helpt bij het bepalen welke makelaar goed aansluit op jouw wensen. Let dus niet alleen op de prijs, maar verdiep je ook in het werk dat hij of zij levert. Daarnaast wil je een makelaar die goed bereikbaar is en een prima service biedt. Lees daarom vooral online reviews of informeer eens bij familie en vrienden.

Waarom is een gecertificeerde makelaar belangrijk?

Iedereen kan huizen kopen of verkopen en daarom ga je voor een makelaar die voldoet aan bepaalde opleidingseisen en een jaarlijkse her-certificering. Een belangrijk aandachtspunt, want bij de verkoop of aankoop van een huis komen heel wat (financiële) belangen kijken. Een professionele makelaar herken je daarom aan zijn of haar certificatie in het kwaliteitsregister.

NVM: wat is het?

De NVM - Nederlandse Vereniging voor Makelaars - is in ons land de grootste organisatie voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Een NVM-makelaar is deskundig opgeleid en verplicht zich om zijn of haar kennis up-to-date te houden. Dit betekent ook dat jij profiteert van een uitstekende begeleiding door een echte professional.

VBO: wat is het?

De Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) is na de NVM de grootste makelaarsorganisatie in Nederland. VBO-makelaars zijn vakbekwaam en worden continu getoetst op hun vakkennis. Een kwalitatieve en betrouwbare dienstverlening is op die manier perfect gewaarborgd.

geschillen gecertificeerd makelaar

Makelaar vinden via het kwaliteitsregister van Stichting VastgoedCert

Ben je op zoek naar een professionele makelaar? Stichting VastgoedCert draagt zorg voor de certificatie en registratie van makelaars. De stichting stelt zichzelf ten doel om zowel de kwaliteit als de vakbekwaamheid van makelaars te waarborgen en indien nodig te verbeteren. Selecteer daarom een makelaar uit dit register en voorkom op die manier dat je in een onnodig conflict terechtkomt.

Hoe werkt het bij geschillen?

Heb je een geschil met een gecertificeerde makelaar en kom je er samen niet uit? Dan is het altijd mogelijk om een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Makelaardij. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de courtage van een makelaar of de kwaliteit van de dienstverlening. Een makelaar moet wel aangesloten zijn bij de Geschillencommissie Makelaardij en daarom kies je voor een NVM-makelaar of VBO-makelaar. Die zijn namelijk automatisch aangesloten bij de geschillencommissie.

Vier redenen om te kiezen voor een gecertificeerde makelaar

Sta je op het punt je huis te verkopen of zijn er plannen om een andere woning aan te kopen? Wij geven je vier redenen om te kiezen voor een gecertificeerde makelaar:

  1. De kwaliteit van de dienstverlening is gewaarborgd, want aangesloten makelaars kunnen op het matje worden geroepen door de Geschillencommissie Makelaardij.
  2. Een NVM-makelaar of VBO-makelaar kent de huizenmarkt als geen ander.
  3. Een gecertificeerde makelaar behartigt altijd de belangen van jou als opdrachtgever.
  4. Bij geschillen is het te allen tijde mogelijk om een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Makelaardij.

Succesvol je huis verkopen of een andere woning kopen? Kies voor kwaliteit en werk samen met een gecertificeerd makelaar. Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Esther van Dijk Makelaardij

Wil je een woning kopen of verkopen en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je bij Esther van Dijk Makelaardij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met mij op.

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen: