Taxateur nodig in Hoorn?

Taxateur Hoorn

Ben je op zoek naar een taxateur in Hoorn? Wil je een hypotheek aanvragen of je huidige hypotheek verhogen? Dan heb je een taxatierapport nodig wat voldoet aan de wensen van je geldverstrekker. Een erkend taxateur zal in dat geval jouw woning taxeren en een taxatierapport opmaken.

Mijn naam is Esther van Dijk. Ik ben gecertificeerd Register-Taxateur en taxeer altijd volgens de nieuwste eisen van het NWWI, dus 100% acceptatie door je bank. Wil je jouw woning laten taxeren in Hoorn? Jouw taxatie wordt altijd snel ingepland en drie dagen na opname ontvang je je taxatierapport.

Dit rapport voldoet aan de eisen van de NWWI en is geschikt voor de aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie.

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Wie is Esther van Dijk?

Esther van Dijk Makelaardij staat bekend om haar persoonlijke aanpak, deskundig advies en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Omdat ik kleinschalig werk heb je altijd te maken met één aanspreekpunt en dat ben ik zelf. In de praktijk betekent dit dat de lijnen kort zijn en we dus snel kunnen schakelen.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar, Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair opgeleide marketeer ben je bij mij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Taxateur nodig in Hoorn?

Wat doet een taxateur in Hoorn?

Een taxateur is een onafhankelijk persoon die jouw woningwaarde inschat. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen in Hoorn en wil je een hypotheek aanvragen? Dan is het verplicht om een taxatierapport te overleggen.

Een taxateur in Hoorn kan dan uitkomst bieden. Ook als je jouw huidige hypotheek wilt verhogen, omdat je bijvoorbeeld je huis wilt verbouwen, heb je een taxatierapport nodig. De woningwaarde wordt op basis van een erkend validatiesysteem geschat door de taxateur.

In het taxatierapport staat niet alleen de geschatte waarde van de woning beschreven, maar ook de energiezuinigheid van het huis, de onderhoudsstatus en de bijbehorende kadastrale gegevens.

>> Taxatie aanvragen

Hoe gaat een taxatie in Hoorn in zijn werk?

Allereerst kom ik langs om de woning op te nemen. In deze fase wordt er zoveel mogelijk genoteerd over de staat van de woning. Denk dan bijvoorbeeld aan hoe groot de woning is en de bouwkundige kwaliteit.

Niet alleen wordt er gekeken naar de binnenkant van de woning, ook de buitenwoning wordt grondig onderzocht. Er wordt gekeken naar de gebruikte materialen, hoe het gesteld is met het onderhoud, de indeling en hoe de woning afgewerkt is. Ook wordt er gekeken naar welke huizen in de buurt recentelijk verkocht zijn, wat de vraagprijs was van deze woningen en wat ze uiteindelijk opgebracht hebben.

Deze bedragen worden dan meegenomen in de schatting van de waarde van de woning. Als alle informatie is verzameld, zal ik het taxatierapport opmaken. De woning wordt hierin tot in detail beschreven en dit wordt aangevuld met de waarde van de woning. Een gevalideerde taxatie wordt ook nog beoordeeld door het NWWI.

Onafhankelijke taxatie nodig voor een hypotheek

Een taxatierapport is verplicht bij het verstrekken van een hypotheek. De woning dient namelijk als onderpand voor de lening. De bank loopt veel meer risico als je meer hebt betaald voor het huis dan het waard is (en dus een hogere hypotheek hebt moeten afsluiten).

Wat zeggen klanten over Esther van Dijk?

‘Wij zijn super tevreden over Esther en haar huizenverkoop skills! We waren heel erg benieuwd hoe het zou gaan en hoeveel kijkers er zouden komen, omdat ons huis echt een huis is waar je op verliefd moet worden."

"Esther is er open en vol enthousiasme ingegaan en ze heeft elke kijker met veel zorg ontvangen. Binnen 2 maanden is ons huis verkocht aan een stel. Esther is een zeer betrokken, vrolijke en vooral zeer benaderbare makelaar die ik iedereen kan aanraden!"

Actief in Hoorn en omstreken

Ik ben als taxateur en makelaar actief in Hoorn en omstreken:

Gerelateerde informatie

Op deze vind je tientallen blogs die je helpen bij het kopen en verkopen van je woning. Heb je deze blogs al gelezen:

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109