Lukt het je niet om je huis te verkopen: een aantal handige tips
Huis verkopen
Esther van Dijk
Huis verkopen
4 min

Lukt het je niet om je huis te verkopen: een aantal handige tips

4 min

Lukt het je niet om je huis te verkopen. Heb je geen of weinig kijkers? Of heb je wel kijkers, maar geen kopers. Dat is erg frustrerend. In dit blog kijken we samen naar wat je kunt doen om te zorgen dat je jouw huis wel verkoopt.

Tip 1: Heroverweeg de vraagprijs

In eerste instantie bepaal je samen met de mkelaar de vraagprijs voor jouw woning. Een deskundig makelaar voert regelmatig woningtaxaties uit en kan je dus goed adviseren over een te verwachten opbrengst. Het is belangrijk om een reële vraagprijs te hanteren. Wanneer de vraagprijs te hoog is, zul je potentiële kopers afschrikken.

Jij weet misschien wel dat er nog te onderhandelen is over de prijs, maar geïnteresseerden in jouw woning weten dat niet. Aan de andere kant is een te lage vraagprijs ook niet gewenst. Een makelaar kan je hier advies over geven. Weet dat je de vraagprijs altijd kun heroverwegen. Ook dit doe je in samenspraak met de makelaar. Door de prijs aan te passen kan het zijn dat er meer vraag komt naar jouw woning.

Tip 2: Kijk met een kritische blik naar jouw woning

Als je jouw woning wilt verkopen dien je ervoor te zorgen dat je woning opgeruimd is. Gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt en berg persoonlijke spullen tijdelijk op. Een opgeruimde woning geeft een rustig gevoel wanneer er kijkers langskomen. Is het erg rommelig, dan kan een kijker afhaken omdat het lastig is door de rommel heen te kijken.

Beoordeel de inrichting van je woning nog eens kritisch: hoe netjes is het nu echt wanneer er kijkers komen? En kun je hier nog winst behalen.

Huis verkopen tips: heroverweeg de vraagprijs

Tip 3: Zorg voor een neutrale inrichting

Bij de verkoop van je woning is het erg belangrijk dat deze neutraal ingericht is. Het is niet erg om kleur in je huis te hebben, maar maak het niet te gek. Zorg ervoor dat je niet teveel planten hebt staan en ruim zoveel je persoonlijke bezittingen zoveel mogelijk op. De meeste mensen houden van een neutrale, maar gezellige inrichting.

Zorg er daarnaast voor dat je woning lekker ruikt. Lucht je huis goed voordat er bezichtigingen zijn, zet een appeltaart in de oven of zet een bos heerlijk ruikende bloemen op tafel.

Tip 4: Achterstallig onderhoud oppakken

Naast dat je woning schoon en fris is, is het ook belangrijk dat er geen achterstallig onderhoud is. Potentiële kopers zijn zeer kritisch als het gaat om matig schilderwerk, lekkende kranen en ontbrekende dakpannen. Dit zijn vaak zaken waar jij als huiseigenaar aan gewend bent, maar een huis dat goed onderhouden is verkoopt stukken beter.

Doe dus iets aan die klemmende deur, de trapleuning die loszit, het onkruid in de tuin en de vochtplekken in de badkamer. Dit kan helpen om de verkoop van de woning te boosten.

Tip 5: De foto’s van je woning

Hoe staat het met de foto’s die je hebt gemaakt of hebt laten maken van je woning? De kwaliteit van je foto’s is van invloed op het verkoopsucces van je woning. Je huis kan nog zo mooi zijn, slechte foto’s zorgen ervoor dat potentiële kopers verder scrollen.

Goede, professionele foto’s van jouw woning zijn dus super belangrijk. Het lijkt makkelijk om foto’s te maken van je woning, maar je kunt dit het beste door een professional laten doen. Heb je al foto’s laten maken, neem ze dan nog eens goed onder de loep. Wellicht kun je hier nog winst behalen.

Huis verkopen: goede foto's zijn belangrijk

Tip 6: Zet marketing op de juiste manier in

Niet alle huizen verkopen even gemakkelijk. Daarom is een combinatie van goede marketing, netwerk en timing één van de belangrijkste voorwaarden voor de beste verkoopprijs. Zet je woning op Funda en andere verkoopsites, zet een verkoopbord in je tuin en wees creatief! Zet daarnaast ook social media in voor de verkoop van je woning.

Tip 7: Schakel een deskundig makelaar in

In alle gevallen is het inschakelen van een makelaar voor de verkoop van je huis verstandig. Bij de verkoop van een huis komt veel emotie kijken. Hierdoor kunnen fouten gemaakt worden of minder goede beslissingen genomen worden. Laat de verkoop van je huis daarom over aan een professionele makelaar. Potentiële kopers vinden het over het algemeen erg vervelend als de eigenaar van de woning thuis is tijdens de bezichtiging.

Een verkoopmakelaar neemt de bezichtigingen en onderhandelingen van je over. Let wel: het kan wel zijn dat je met een makelaar in zee bent gegaan waar je niet tevreden over bent. Wanneer je jouw woning niet verkocht krijgt, kan het de overweging waard zijn om een andere makelaar naar jouw woning te laten kijken.

Esther van Dijk Makelaardij

Ben je op zoek naar een woning in de regio Hoorn? Esther van Dijk Makelaardij helpt je graag in de zoektocht naar jouw droomhuis. Ik ondersteun je bij de beoordeling van de bouwkundige staat van het huis, ga mee naar de bezichtiging en adviseer je op het gebied van (eventueel achterstallig) onderhoud en de energiezuinigheid van de woning. Ook help ik je bij de onderhandeling en het opstellen van de koopakte. Als Gecertificeerd Register Makelaar, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair geschoolde marketeer ben je bij mij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met mij op.

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen: