Je huis in de stille verkoop, wat betekent dit?
Huis verkopen
Esther van Dijk
Huis verkopen
2 min

Je huis in de stille verkoop, wat betekent dit?

2 min

Heb je weleens gehoord van stille verkoop? Het is een verkoopmethode waarbij je de verkoop van je huis niet bekend maakt aan het grote publiek. Als je je huis in de stille verkoop doet, dan bepaal je zelf op welke websites je jouw huis te koop zet en plaats je geen ‘te koop’ bord. Niet iedereen kan dus zomaar je huis bekijken.

Maar waarom zou je kiezen voor een stille verkoop? Hoe bepaal je of het iets voor jou is? In dit blog vertellen we je er meer over.

Waarom kiezen voor stille verkoop?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je kiest voor een stille verkoop. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met privacy-, of veiligheidsredenen, maar het kan ook zijn dat je niet wilt dat iedereen weet dat jouw huis te koop staat. Misschien heb je geen haast om je woning te verkopen of heb je al een potentiële koper voor jouw huis.

Stille verkoop is dan een optie. Het geeft je de mogelijkheid om een specifieke doelgroep aan te spreken.

Je huis in de stille verkoop, wat betekent dit?

Uitwisselingssysteem

Kies je voor een stille verkoop van de woning, dan wordt deze in het uitwisselingssysteem gezet van makelaars. Collega-makelaars weten dan dat de woning in de ‘stille verkoop’ staat en dat de woning verder nergens te vinden is op het internet.

Je kunt er als verkoper voor kiezen om de woning alleen op de website van de makelaar te plaatsen. Je trekt dan een stuk minder bezoekers dan wanneer je de woning op Funda zou plaatsen. Het is ook een mogelijkheid om de woning alleen in het zoekersbestand van de makelaar rond te sturen.

Is stille verkoop iets voor mij?

Normaal gesproken zal een makelaar altijd aanraden om de te verkopen woning aan een zo groot mogelijk publiek te tonen. Des te meer mensen jouw woning zien, des te groter is de kans dat je woning verkocht wordt. Wat is het doel van de verkoop van je woning? Ga je voor het hoogst mogelijke bod? Dan is stille verkoop niets voor jou.

Voordat je je huis te koop zet is het verstandig om goed te kijken naar je huidige situatie. Ga je binnenkort verhuizen? Trek je bij je partner in of heb je onlangs een nieuw huis gekocht? Hoe wil je jouw huis gaan verkopen? Via welke kanalen? Als je huis op Funda komt te staan, dan weet iedereen direct dat je gaat verhuizen. Misschien wil je dit nog even voor jezelf houden. Dan is het een optie om je huis in de stille verkoop aan te bieden.

Verkoop je jouw huis op de reguliere manier, dan komt er een ‘te koop’ bord in je tuin te staan. Dit zorgt er natuurlijk direct voor dat er nieuwsgierige mensen bij je op de stoep staan. Verkoop je je huis via stille verkoop, dan heb je geen last van dit probleem. Een ander voordeel van stille verkoop is dat je alleen de juiste doelgroep aanspreekt. Dit resulteert in minder bezichtigingen. Veel mensen komen puur uit nieuwsgierigheid een huis bezichtigen.

Esther van Dijk Makelaardij

Ben je op zoek naar een woning in de regio Hoorn? Esther van Dijk Makelaardij helpt je graag in de zoektocht naar jouw droomhuis. Ik ondersteun je bij de beoordeling van de bouwkundige staat van het huis, ga mee naar de bezichtiging en adviseer je op het gebied van (eventueel achterstallig) onderhoud en de energiezuinigheid van de woning. Ook help ik je bij de onderhandeling en het opstellen van de koopakte. Als Gecertificeerd Register Makelaar, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair geschoolde marketeer ben je bij mij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met mij op.

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen: