Je huis snel verkopen; hoe doe je dit?
Huis verkopen
Esther van Dijk
Huis verkopen
4 min

Je huis snel verkopen; hoe doe je dit?

4 min

Het is niet altijd gemakkelijk om je huis snel te verkopen. Je krijgt te maken met een makelaar, je huis moet elke keer weer piekfijn in orde zijn voor bezichtigingen en je kunt te maken krijgen met bijkomende kosten. Toch kunnen er situaties zijn waarin je je huis snel wilt verkopen. In dit blog geef ik je een aantal tips om je huis snel te verkopen.

Redenen om je huis snel te willen verkopen

Het is niet altijd verstandig om je huis snel te verkopen. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet de maximale prijs uit je woning haalt en dat zou zonde zijn. Toch kunnen er verschillende redenen zijn om een huis snel te willen verkopen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je woning al maanden te koop staat, maar dat er nog nooit een bod is geweest. Of dat je al een nieuw huis hebt gekocht en niet te lang last wil hebben van dubbele hypotheeklasten. Het kan ook zijn dat je een woning hebt geërfd en deze niet zelf wilt bewonen. Door de woning op relatief korte termijn te verkopen, kunnen de erfgenamen eerder beschikken over het vrijgekomen vermogen. 

Een andere reden kan een relatiebreuk zijn. Wat de reden ook is, het is mogelijk om een woning snel te verkopen en dat voor een goede prijs. Ik geef je 9 tips om je huis snel te verkopen.

9 tips voor een snelle verkoop van je huis

9 tips voor een snelle verkoop van je huis

Bepaal voordat je jouw woning in de verkoop zet allereerst de juiste actuele prijs. Wat is jouw woning waard? Hoe ligt jouw woning in de markt? Is er veel vraag naar of juist niet? Nodig een makelaar uit om een vrijblijvende waardebepaling te doen en bepaal op basis hiervan de vraagprijs van je woning. Of kies voor een officieel NWWI taxatierapport die je dan meteen kunt gebruiken voor je overbruggingshypotheek.

Tip 1: Zorg ervoor dat je woning er neutraal uitziet

De kans is groot dat jij helemaal weg bent van de inrichting van jouw huis. De kans is een stuk kleiner dat de kijker precies dezelfde smaak heeft als jij. Het is daarom belangrijk om je huis zo neutraal mogelijk te maken. Kies voor lichte, neutrale kleuren en schakel desgewenst een woningstyliste is om jouw woning voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk is. Denk aan de uitstraling van een showroom voor de keuken en de badkamer. Ook is het van groot belang dat je huis opgeruimd is.

Tip 2: Schakel een flexibele makelaar in

Je hebt niets aan een makelaar die alleen op dinsdag-, en woensdagochtend tijd heeft om bezichtigingen in te plannen. Wat als je kijkers hebt die op maandagavond willen komen kijken? Je verkoopt je woning sneller als je een makelaar in de hand neemt die ook in het weekend en in de avonden bezichtigingen doet.

Tip 3: Wees kritisch op de presentatie van de makelaar

Je schakelt een makelaar in om jouw woning te verkopen. Het is belangrijk dat de makelaar een goede verkooptekst kan schrijven, er een persoonlijke tint aan kan geven en goede verkoopfoto’s kan maken. Ben je niet tevreden over de presentatie van jouw huis? Overleg dit dan met jouw makelaar.

Tip 4: Bel geïnteresseerde kijkers na

Stel dat je een kijker hebt gehad die meerdere keren is terug gekomen, maar daarna niets meer laat horen. De kans is groot dat deze kijker interesse heeft in jouw woning, maar ergens is gaan twijfelen. Laat jouw makelaar deze kijker nabellen. Wie weet is er iets dat gemakkelijk opgelost kan worden en ben je in staat om je woning alsnog te verkopen.

Tip 5: Zorg voor een goede advertentie op Funda

Een advertentie op Funda komt hoger in de zoekresultaten als deze voldoet aan drie criteria: Volledigheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Des te meer informatie er gedeeld wordt over jouw woning, des te beter. Een video doet het bijvoorbeeld beter dan foto’s.

Tip 6: Hou de advertentie op Funda up-to-date

Staat je huis al geruime tijd te koop en staat Funda vol met foto’s van jouw huis in de sneeuw, maar is het inmiddels zomer? Dan kan jouw advertentie wel een opfrisbeurt gebruiken. Het is altijd de moeite waard om nieuwe foto’s te (laten) maken.

9 tips voor een snelle verkoop van je huis

Tip 7: Realistische vraagprijs

Ook in een oververhitte huizenmarkt is het raadzaam om je huis met een realistische vraagprijs in de markt te zetten. Zet je te hoog dan bestaat de kans dat je het tempo van de verkoop vertraagd. En dat is precies wat je niet wilt!

Tip 8: Deel je woning op Social Media

Veel makelaars delen jouw woning op hun Facebookpagina’s of andere Social Media kanalen, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Het kost je niets en het zorgt voor meer bereik.

Tip 9: Wees creatief

De kans is groot dat je creatiever bent dan je zelf denkt. Wordt de marketeer van je eigen woning en maak overal duidelijk dat jouw woning te koop is. Heb je een tweede huisje in Frankrijk? Biedt de kopers van jouw huis dan aan om twee weken te verblijven in jouw Franse optrekje als extraatje. Er zijn genoeg creatieve manieren te bedenken om jouw huis onder de aandacht te brengen van potentiële kopers, waardoor je je huis sneller verkoopt.

Esther van Dijk Makelaardij

Wil je een woning kopen of verkopen en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je bij Esther van Dijk Makelaardij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met mij op.

 

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

 

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen: