Via welke kanalen verkoop je jouw woning: handige tips!
Huis verkopen
Esther van Dijk
Huis verkopen
3 min

Via welke kanalen verkoop je jouw woning: handige tips!

3 min

Wil je je huis zelf verkopen? Dan is internet tegenwoordig een belangrijk medium. Of een woning of appartement wel of niet aanspreekt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe deze gepresenteerd wordt. Als de hoofdfoto niet aantrekkelijk is, dan is de kans klein dat woningzoekers op jouw huis zullen klikken.

Wat zijn tegenwoordig de mogelijkheden om je huis te promoten? Wat voor middelen zet je in? In dit blog bespreek ik de belangrijkste manieren om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Je huis aanbieden op Funda

Funda is het populairste huizenplatform van Nederland. Het is dus niet zo gek dat je jouw huis via Funda wilt verkopen. Dagelijks wordt de website door duizenden bezoekers bezocht, allemaal op zoek naar hun nieuwe droomhuis.

Het plaatsen van jouw huis op Funda vormt geen garantie voor een snelle verkoop. Het is belangrijk dat je je beseft dat je op Funda concurreert met tal van andere verkopers, die er alles aan doen om hun woning zo goed mogelijk te presenteren. Flink aandacht besteden aan jouw online presentatie is dus een must.

Daarnaast kun je jouw woning zonder makelaar niet verkopen op Funda; alleen makelaars zijn bevoegd om nieuwe woningadvertenties op Funda te plaatsen. Dit zou je misschien kunnen zien als een nadeel, maar een goede makelaar weet precies hoe jouw huis op Funda gepresenteerd moet worden om een snelle verkoop te realiseren.

Jaap.nl

Een andere mogelijkheid om je woning te verkopen is via het platform Jaap.nl. Je kunt hier kiezen uit verschillende pakketten; brons, zilver en goud. De makelaars van Jaap.nl nemen een groot gedeelte van de verkoop uit handen, afhankelijk van welk pakket je kiest.

Via welke kanalen ga je jouw woning verkopen?

De kracht van social media

Een krachtig medium om je huis te verkopen is door gebruik te maken van social media. Denk dan bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Het is wel belangrijk dat je de diverse platformen op de juiste manier gebruikt.

Zo kun je Facebook het beste gebruiken om je vrienden en familie in te schakelen bij het vinden van de juiste koper voor jouw woning. Op Twitter kun je al jouw volgers op de hoogte stellen van het feit dat jouw huis te koop staat. Via LinkedIn laat je al je zakelijke contacten weten dat je een koper voor jouw huis zoekt.

Maak een video van je huis en de omgeving

Door het plaatsen van een video krijgen kopers een goede indruk van zowel jouw huis als de buurt. Het is een uitstekende manier om alle voordelen aan de grote hoeveelheid online kijkers te laten zien. Via een video kun je aan potentiële kopers laten zien hoe leuk het is om in jouw huis te wonen en hoe gezellig de buurt is. Heb je een leuke video gemaakt? Vergeet deze dan niet te delen via al jouw social media kanalen.

Een website voor jouw huis laten maken

Je vergroot de kans dat jouw woning wordt verkocht door het opzetten van een website waarop je jouw woning te koop aanbiedt. Online heb je nu eenmaal een veel groter bereik. Ook de website kun je weer verspreiden via social media.

Een website zorgt ervoor dat je een groter bereik hebt, maar je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om potentiële kopers uitgebreid te informeren over de woning. Kopers willen tegenwoordig in alle rust op zoek naar een woning.

Je kunt foto’s van je woning op de website plaatsen, zodat kopers een goed beeld kunnen krijgen. Wist je dat het bewezen is dat woningen met meer dan zes foto’s vaker worden bekeken dan woningen met minder dan zes foto’s? Foto’s geven kopers de mogelijkheid om te visualiseren dat ze er al wonen en dit helpt bij de verkoop.

Zie ook: Waar moet ik op letten als ik mijn huis verkoopklaar wil maken?

Netwerk van de makelaar

Makelaars verkopen zo’n 90% van de huizen. Hiervoor betaal je tussen de 1 en 2% aan makelaarscourtage. Hier staat tegenover dat de makelaar alle werkzaamheden voor je uit handen neemt. Hij/zij laat professionele foto’s maken van de woning, zet je huis op Funda en regelt alle communicatie en bezichtigingen met potentiële kopers.

Een ander groot voordeel is dat een makelaar een enorm netwerk heeft. De makelaar heeft goede lokale contacten en een uitstekende kennis van de woningmarkt in jouw regio.

Zie ook: Hoe vind je een goede makelaar?

Esther van Dijk Makelaardij

Wil je een woning kopen of verkopen en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je bij Esther van Dijk Makelaardij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met mij op.

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen: