groot of klein makelaarskantoor
Makelaar
Esther van Dijk
Makelaar
3 min

Een groot of klein makelaarskantoor: wat is beter?

3 min

Persoonlijke aandacht en kwaliteit, dat is wat je zoekt in een makelaarskantoor. Het is nu eenmaal prettig om zaken te doen met iemand die je vertrouwt. En dus ga je op zoek naar een makelaar met wie je een band kunt opbouwen. Maar wat kies je: een groot of klein makelaarskantoor? Wat is beter en waar let je zoal op? 

Op zoek naar een goede makelaar: waar moet je op letten?

Je huis kopen of verkopen doe je met behulp van een makelaar. De zoektocht naar een geschikt makelaarskantoor is niet altijd eenvoudig. Dit komt vooral doordat het aanbod vaak enorm is. Daarom kies je voor een makelaar die het beste aansluit op jouw wensen. En dus vraag je rond bij familie en vrienden of zij een betrouwbaar makelaarskantoor kennen. Uiteraard lees je ook online reviews van makelaars, bijvoorbeeld op Funda.nl, Google en sociale media. 

Grote makelaarskantoren versus kleine makelaars

Makelaarskantoren zijn er in alle soorten en maten. Je hebt grote makelaarskantoren, maar ook heel wat eenmanszaken en zzp'ers. Welk kantoor je ook kiest, allebei hebben ze toegang tot dezelfde systemen en informatie. Wat dat betreft maakt het niet uit welk makelaarskantoor je kiest. Het verschil zit 'm daarom vooral in tijd die ze vrijmaken voor jou als huizenzoeker of huizenkoper. 

Verschil in communicatie tussen grote en kleine makelaarskantoren

Bij een klein makelaarskantoor profiteer je veelal van korte lijnen. Een klein kantoor of een zzp’er heeft vaak geen werknemers in dienst en dus hoeven ze ook niet tientallen woningen per maand te verkopen om de vaste lasten te betalen. Dit betekent dat er meer tijd is voor jou en dat zie je ook terug in een vlotte bereikbaarheid. Vaak is het mogelijk om ook in het weekend af te spreken of een WhatsApp te sturen naar een zzp’er. 

Aantal klanten per makelaar

Het aantal klanten per makelaar verschilt ook per makelaarskantoor. Een makelaar die bij een groot kantoor werkt heeft vaak meerdere klanten in zijn of haar portefeuille. Dit betekent dus dat de aandacht moet worden verdeeld. Een klein makelaarskantoor heeft vaak minder klanten in het bestand, zodat er ook meer tijd is voor jouw persoonlijke wensen. 

prijzen groot-klein makelaarskantoor

Prijzen

Een beroep doen op een groot makelaarskantoor brengt vaak meer kosten met zich mee dan wanneer je een zzp’er als makelaar inschakelt om een huis te kopen te verkopen. Wel is het zo dat ze kunnen stunten met acties en aanbiedingen, vooral nu de huizenmarkt enorm in beweging is. 

Vragen die je kunt stellen aan de makelaar om te achterhalen hoe hij of zij werkt

Wil je weten hoe een makelaar van een klein of groot kantoor te werk gaat? Stel hem of haar de volgende vragen: 

  • Wat is bij de prijs inbegrepen?
  • Binnen welke termijn verwacht een makelaar je huis te verkopen?
  • Via welke kanalen kun je met een makelaar in contact komen?
  • Welke kosten ben je kwijt bij de aankoop of verkoop van een huis?

Kosten: hoe werkt dit?

De kosten van een makelaarskantoor bestaan uit de courtage of een vast tarief. De courtage is een vergoeding van 1 tot 2 procent van de verkoop- of aankoopsom. Je betaalt dus alleen wanneer je makelaar slaagt in de aankoop of verkoop van een huis. Bij een vast tarief betaal je een vooraf afgesproken bedrag. Het belangrijkste voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn voor onverwachte kosten. 

Wat levert de makelaar qua service?

In je zoektocht naar een betrouwbare makelaar is een goede service belangrijk. Wil je korte lijnen en snelle antwoorden? Dan is een klein makelaarskantoor beslist een aanrader. 

Hoe verloopt het contact met de makelaar?

Goed contact met een makelaar is belangrijk. Je wilt iemand die je vertrouwt, waar je je goed bij voelt en eentje die daadwerkelijk aandacht heeft voor jouw wensen. 

Bekijk de reviews van de makelaar

Nieuwsgierig naar hoe anderen een makelaar ervaren die jij op het oog hebt? Lees vooral de reviews van een groot of klein makelaarskantoor. 

Conclusie: welke makelaar kies je?

Ga voor een makelaar waar jij je goed bij voelt. Breng daarom in kaart wat je zoekt en neem contact op met het makelaarskantoor dat daar perfect bij past.

Esther van Dijk Makelaardij

Wil je een woning kopen of verkopen en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je bij Esther van Dijk Makelaardij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met mij op.

 

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

 

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen: