Expat Makelaar Hoorn
Makelaar
Esther van Dijk
Makelaar
3 min

Wat is een expat makelaar en wat doet een expat makelaar?

3 min

Er is nog steeds een flinke krapte op de woningmarkt. Dat zorgt ervoor dat het vinden van een geschikte woning best lastig kan zijn. Dat geldt ook zeker voor Nederlanders die terug willen keren naar hun vaderland.

Stel je eens voor: Vanwege je werk woonde je tijdelijk in het buitenland, maar deze periode zit erop; tijd om terug te gaan naar Nederland. Maar hoe vind je een woning in de huidige woningmarkt? Een expat makelaar kan je daarbij helpen!

Wat is een expat makelaar?

Expat is een term die gebruikt wordt voor iemand die tijdelijk in een ander land woont vanwege zijn of haar werk. Het gaat dan vaak om werknemers van bedrijven die organisaties hebben in verschillende landen. De expat verblijft een bepaalde periode in het buitenland, daarna keert hij of zij terug naar Nederland. De term wordt echter vaak rekbaar gebruik, zo worden mensen die naar het buitenland verhuizen en daar werk zoeken ook vaak expats genoemd. In dat geval worden ze niet door een werkgever gestuurd.

Er zijn ook expats die niet meer terugkeren naar het thuisland, ze bouwen een bestaan op in het land waar ze op dat moment wonen. Ook mensen die na hun pensioen naar het buitenland verhuizen worden soms expats genoemd. In Nederland wonen en werken ongeveer 200.000 expats. Zo’n 450.000 Nederlanders wonen in het buitenland. Een expat makelaar is een makelaar die expats (terugkerende Nederlanders) begeleidt bij het vinden van een woning in Nederland.

Expat Makelaar Hoorn

Wat doet een expat makelaar?

Het kan heel makkelijk klinken om terug te keren naar Nederland. Je komt er ten slotte vandaan dus je zou er zo weer kunnen gaan wonen. In de praktijk blijkt het echter nog best tegen te vallen. Je werkte als expat voor een bepaald bedrijf, dus je werkplek wordt voor je geregeld, maar de woning vaak niet. Een expat makelaar kan je daarbij helpen. Dat geldt ook voor (buitenlandse) expats die voor hun werk in Nederland komen wonen.

De meeste expats die terugkeren willen weer wonen in de regio waar ze vandaan komen, ze komen dan weer in de buurt van hun familie en vrienden te wonen. Expats die hier komen werken kiezen er vaak voor om in de buurt van hun werkplek te wonen. Je wilt ten slotte geen lange reistijden hebben.

De expat makelaar gaat voor je op zoek naar een geschikte woning, regelt bezichtigingen, heeft contact met verhuurders en regelt de contracten. Daarnaast kijkt de expat makelaar goed naar jouw persoonlijke situatie. Als jouw gezin bijvoorbeeld meeverhuist, dan moeten er voorzieningen in de buurt zijn zoals scholen en bijvoorbeeld sportclubs. De expat makelaar houdt daar allemaal rekening mee.

Een expat makelaar; ook iets voor jou?

Kom je als expat in Nederland wonen? Keer je terug naar Nederland na een verblijf in het buitenland? Het kan dan heel interessant zijn om een expat makelaar in te schakelen. Er komt een hoop kijken bij een verhuizing, zeker als je naar het buitenland verhuist.

Een expat makelaar neemt veel uit handen, dat scheelt veel stress. De makelaar heeft goede kennis van de huizenmarkt, houdt rekening met jouw wensen en regelt veel zaken voor je. Zo kan de makelaar je bijvoorbeeld ook helpen bij het regelen van gas, water en licht. Door een expat makelaar in te schakelen vergroot je de kans dat je een goede nieuwe start maakt in Nederland.

Woning kopen of verkopen in West-Friesland

Ben jij als expat op zoek naar een woning in West-Friesland? Esther van Dijk Makelaardij helpt je er graag bij, ik werk namelijk ook als expat makelaar. Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt. Esther van Dijk Makelaardij helpt je graag in de zoektocht naar jouw droomhuis. Ik ondersteun je bij alle processen: De beoordeling van de bouwkundige staat van het huis, ik ga mee naar de bezichtiging en adviseer je op het gebied van (eventueel achterstallig) onderhoud en de energiezuinigheid van de woning. Ook help ik je bij de onderhandeling en het opstellen van de koopakte.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je bij Esther van Dijk Makelaardij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met mij op.

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen: