wat-is-restschuld

Wat is een restschuld?

Is de waarde van je woning op dit moment lager dan het restbedrag van je hypotheek? Als je je huis verkoopt, is de kans groot dat je blijft zitten met een restschuld. Dit betekent dat de verkoop van je huis niet genoeg opbrengt om je hypotheek af te lossen.

Restschuld afbetalen

In het geval van een restschuld hoop je dat je met je opgebouwde spaargeld de restschuld direct kunt afbetalen. Is dit niet het geval? Gelukkig zijn er andere opties. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek voor een andere woning kun je met een beetje geluk de restschuld meefinancieren. Lukt dit niet, dan kijken geldverstrekkers mee naar een andere oplossing, zoals een andere lening.

Heb je een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie? In sommige gevallen wordt dan je restschuld kwijtgescholden na verkoop van je huis.

Restschuld voorkomen

Heb je nog geen verhuisplannen, maar weet je wel dat je woning minder waard is dan het restbedrag van je hypotheek? Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Het is een goed idee om al extra af te lossen. Op deze manier maak je je hypotheekschuld kleiner, en het restbedrag dus ook. Zo voorkom je zorgen voor als je op een gegeven moment wél je woning wilt verkopen.

Waar kan ik je mee helpen?

Wil je een woning kopen, verkopen of laten taxeren en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of een makelaar in West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben jealtijd verzekerd van het beste resultaat. Ik verzorg de volgende diensten:

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen:

Reactie plaatsen