Wat is een expiratiedatum?

Heb jij een tijd geleden een hypotheek afgesloten? Kans is dat de expiratiedatum al dichtbij komt. Vanaf deze datum loopt een contract, of onderdeel van een contract, af. Denk hierbij aan het einde van een rentevaste periode of het einde van een geheel hypotheekcontract.

Hypotheek loopt af

Je gaat er natuurlijk vanuit dat je op de einddatum je gehele hypotheek hebt afgelost. Maar is je einddatum in zicht, en is dit nog niet het geval? Dit kan zo zijn bij bijvoorbeeld een aflossingsvrije- of beleggingshypotheek die je hebt afgesloten. Je hebt dan nog verschillende mogelijkheden:

  1. Je lost je hypotheek af met eigen spaargeld, of geld dat vrijkomt uit een beleggings- of levensverzekering die bij de hypotheek is afgesloten.
  2. Je verlengt (een deel van) je hypotheek met 30 jaar.
  3. Je sluit een nieuwe hypotheek af. Hiermee los je je huidige hypotheek af.

Rentevaste periode loopt af

Loopt je rentevaste periode af? De bank doet minimaal 3 maanden voor de expiratiedatum een nieuw rentevoorstel. Dit geeft jou voldoende tijd om te vergelijken en eventueel over te stappen. Heb je op dit moment een gunstige hypotheekrente? Dan kun je verlengen.

Als je nu nog een relatief hoge rente betaalt, is dit een goed moment om jouw hypotheek(lasten) even onder de loep te nemen. De rente is op dit moment erg laag. Daarom kun je er bij een nieuwe rentevaste periode voor kiezen om een hypotheek over te sluiten om te besparen. Dit kan meestal boetevrij.

Het is aan te raden om hypotheekrentes van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, of een hypotheekadviseur in te schakelen.

Waar kan ik je mee helpen?

Wil je een woning kopen, verkopen of laten taxeren en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of een makelaar in West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je altijd verzekerd van het beste resultaat. Ik verzorg de volgende diensten:

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen:

Reactie plaatsen