Taxatie West-Friesland

Taxateur West-Friesland?

Ben je op zoek naar een taxateur in West-Friesland? Heb je jouw oog laten vallen op een woning in West-Friesland? Voor het aanvragen van een hypotheek heb je een taxatierapport nodig. Dit houdt in dat je de woning moet laten taxeren door een erkend taxateur. Esther van Dijk Makelaardij kan je hierbij van dienst zijn.

Ik ben gecertificeerd Register-Taxateur en taxeer altijd volgens de nieuwste eisen van het NWWI. Je bent hierdoor 100% zeker dat het door de bank geaccepteerd wordt. Wil je je woning laten taxeren in West-Friesland? Je taxatie wordt altijd snel ingepland en ontvang je binnen drie dagen na opname het rapport.

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Wat doet een taxateur in West-Friesland?

Een taxateur is een gediplomeerd en onafhankelijk persoon die de waarde van de woning inschat. Het kan zijn dan je een huis wilt kopen in West-Friesland en hier een hypotheek voor aan wilt vragen. Een taxatierapport is dan verplicht. Op basis van een erkend validatiesysteem wordt de woningwaarde geschat door de taxateur.

Uit deze taxatie ontstaat een taxatierapport die je kunt gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek, maar ook bijvoorbeeld voor het verhogen van je hypotheek als je van plan bent om te gaan verbouwen.

Niet alleen de geschatte waarde van de woning wordt in het taxatierapport beschreven, ook de onderhoudsstatus van het pand, de energiezuinigheid en de bijbehorende kadastrale gegevens.

Zie ook: wie regelt taxatie van de woning?

Taxatie West-Friesland

Hoe gaat een taxatie in West-Friesland in zijn werk?

De eerste stap in het taxatieproces is het opnemen van de woning. Er wordt in deze fase zoveel mogelijk informatie over de woning genoteerd. Je moet dat bijvoorbeeld denken aan de bouwkundige kwaliteit van de woning en de oppervlakte.

De woning wordt grondig onderzocht, zowel de binnenkant als de buitenkant. Er wordt gekeken naar de indeling, de gebruikte materialen, de staat van onderhoud en de afwerking. Ook spelen isolatie en energiezuinigheid een rol bij de taxatie. Daarnaast is het interessant om te weten hoeveel de huizen die recentelijk verkocht zijn opgebracht hebben.

Deze bedragen worden dan meegenomen in de schatting van de waarde van de woning. Als alle informatie is verzameld, zal de taxateur in West-Friesland het taxatierapport opmaken. De woning wordt hierin tot in detail beschreven en wat het uiteindelijk waard is. Een gevalideerde taxatie wordt ook nog beoordeeld door het NWWI.

Onafhankelijke taxatie nodig voor een hypotheek

Voor het verstrekken van een hypotheek is een taxatierapport verplicht, omdat de woning dient als onderpand voor de lening.

Betaal je meer voor een huis dan het waard is, dan loopt de bank meer risico. Je kunt tegenwoordig nog maar 100% van de marktwaarde van de woning lenen. De hypotheek wordt niet verstrekt als je meer betaalt dan het huis waard is.

Zie ook: wat kun je lenen voor de aankoop van een woning?

Wie is Esther van Dijk?

Bij mij ben je verzekerd van persoonlijk contact, deskundig advies en een uitstekende prijs/ kwaliteitverhouding. Ik werk kleinschalig, waardoor je altijd te maken hebt met maar één aanspreekpunt.

Dat betekent korte lijntjes waardoor we vlot kunnen schakelen. Als Gecertificeerd Register-Makelaar, Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair opgeleide marketeer ben je bij mij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Wat zeggen klanten over Esther van Dijk?

"Wij zijn super tevreden over Esther en haar huizenverkoop skills! We waren heel erg benieuwd hoe het zou gaan en hoeveel kijkers er zouden komen, omdat ons huis echt een huis is waar je op verliefd moet worden.

Esther is er open en vol enthousiasme ingegaan en ze heeft elke kijker met veel zorg ontvangen. Binnen 2 maanden is ons huis verkocht aan een stel. Esther is een zeer betrokken, vrolijke en vooral zeer benaderbare makelaar die ik iedereen kan aanraden!"

Actief in West-Friesland en omstreken

Ik ben actief als makelaar en taxateur actief in heel West-Friesland:

Gerelateerde informatie

Op deze vind je tientallen blogs die je helpen bij het kopen en verkopen van je woning. Heb je deze blogs al gelezen:


Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109