Woning kopen of verkopen in Hoorn

Huis kopen of verkopen in Hoorn

Wil je een huis kopen of verkopen in Hoorn? Esther van Dijk Makelaardij is al jaren actief in de regio Hoorn en omstreken en houdt de huizenmarkt en de recente ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.


Hierdoor is Esther van Dijk Makelaardij uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden en de bewegingen in de huizenmarkt. Niet alleen in Hoorn, maar ook in de regio’s daaromheen, zoals Blokker, Zwaag, Uitgeest en Zaandam. Wil je een huis kopen of verkopen in Hoorn, dan ben je bij Esther van Dijk Makelaardij aan het juiste adres.

Wat is er zo bijzonder aan Hoorn?

Of je nu in Hoorn woont of er gaat wonen, de oude binnenstad trekt! Je kunt er fijn winkelen en de haven is misschien wel de mooiste aan het IJsselmeer. In Hoorn loop je niet alleen door een historische stad, je proeft zelfs de geschiedenis van de WIC, de VOC en de walvisvaarders.


Als je geluk hebt wordt er in de haven een oud schip opgeknapt of hangen de vissers hun netten te drogen. Tref je iemand uit Hoorn, dan is de kans groot dat je een prachtig verhaal te horen krijgt over de Slag van Bossu (die pal voor de Hoornse kust werd uitgevochten) of over de avonturen van de Jongens van Bontekoe. Hoorn is echt een stad om van te houden!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een woning in Hoorn?

Wanneer je een huis gaat kopen in Hoorn zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Voordat je aan de zoektocht naar je droomhuis in Hoorn gaat beginnen, is het allereerst belangrijk om je financiële situatie in kaart te brengen.


Als je weet wat jouw maximale hypotheek is, dan kun je heel gericht gaan zoeken naar een nieuwe woning. Maar er zijn nog meer dingen waar je rekening mee moet houden.

Zet niet in op één huis

Een huis kopen in Hoorn is een belangrijke beslissing! Zet dus niet in op één huis, maar zorg ervoor dat je meerdere woningen bezichtigt. Kijk naar jouw prijsklasse en bekijk verschillende woningen die aan jouw eisen en wensen voldoen. Dit helpt je om de juiste keuze te maken.

Neem geen genoegen met minder

Er zijn prachtige huizen te koop in Hoorn. Om voor jezelf duidelijkheid te scheppen, is het verstandig om van tevoren een lijstje te maken met jouw woonwensen. Wat is voor jou écht belangrijk bij de aankoop van een woning in Hoorn?


Wil je bijvoorbeeld een huis met tuin op het zuiden? Wil je een basisschool op loopafstand? Zet jouw belangrijkste eisen bovenaan de lijst en werk zo naar beneden. Dan weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing maakt.

Huis kopen of verkopen in Hoorn

Verken de buurt

Ben je op zoek naar een nieuw huis in Hoorn en heb je een aantal huizen op het oog? Het is dan een goed idee om ’s avonds de buurt eens te verkennen. Je kunt dan zien hoe het bijvoorbeeld gesteld is met de parkeergelegenheid rondom de woning en of er eventueel overlast is van doorgaand verkeer of hangjongeren.

Een tweede bezichtiging plannen

Ga altijd een tweede keer kijken bij het huis van je keuze, ook al ben je na één keer kijken al helemaal verkocht. Ga bij voorkeur op een ander tijdstip kijken. Je zult zien dat de lichtinval dan heel anders is en dat er eventuele gebreken (die je de eerste keer niet zijn opgevallen) aan het licht komen.


Het kan ook zijn dat het huis in de avonduren een stuk minder aantrekkelijk is dan overdag. Bij een tweede bezichtiging kijk je vaak ook kritischer, waardoor er meer details opvallen.

Schakel een makelaar in die bekend is in Hoorn

Heb je jouw droomhuis in Hoorn gevonden? Je kunt dan aan de verkoopmakelaar vragen om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen omtrent het huis. Zijn er bijvoorbeeld meerdere biedingen aan de gang?


Het is ook belangrijk om in dit stadium een aankoopmakelaar uit Hoorn in te schakelen. Heb je zelf geen ervaring met het kopen van een huis? Laat dit dan over aan een makelaar die bekend is in Hoorn en omstreken. Een makelaar heeft goed zicht op eventuele gebreken en voert de onderhandelingen voor je met de verkopende partij.

Wat kan Esther van Dijk Makelaardij voor je betekenen?

Ben je op zoek naar een huis in Hoorn en wil je hiervoor de hulp inschakelen van een betrouwbare aankoopmakelaar? Of wil je jouw huis in Hoorn verkopen en hiervoor een verkoopmakelaar in de arm nemen?


Esther van Dijk Makelaardij is jouw makelaar voor de regio Hoorn! Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; enkele speerpunten van Esther van Dijk Makelaardij. Een kleinschalige makelaar, waardoor je altijd verzekerd bent van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.


Er komt veel kijken bij de aankoop of verkoop van een huis in Hoorn. Hoe fijn is het dan als je hierbij de hulp in kunt schakelen van een ervaren makelaar, die bekend is in de gehele regio Hoorn en omstreken? Neem daarom vandaag nog contact op met Esther van Dijk Makelaardij.

Gerelateerde informatie

Op deze vind je tientallen blogs die je helpen bij het kopen en verkopen van je woning. Heb je deze blogs al gelezen:

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109