Wat is sleutelklaar?

Wat betekent sleutelklaar?

Ben je zelf geen handige klusser? Dan kan je je woning sleutelklaar laten opleveren. Je kiest er dan voor om het werk uit handen te geven aan een aannemersbedrijf. Zij zorgen er voor dat de woning al bíjna klaar is. Je hoeft zelf alleen nog te zorgen voor vloeren, gordijnen, behang of verf, en je kan verhuizen.  Het sleutelklaar opleveren van woningen gebeurt vooral bij nieuwbouwwoningen.

Hier zitten veel voordelen, maar ook nadelen aan.

Voordelen

Een sleutelklare woning bespaart je veel stress, tijd en miscommunicatie. Bij een sleutelklare woning worden installaties, stucwerk, tegelwerk en sanitair verzorgd door de aannemer.

Niet vergeten

Een groot nadeel is natuurlijk het prijskaartje. Iets laten verbouwen is nu eenmaal duur.

Daarnaast is het belangrijk om onduidelijkheden te voorkomen. Per bouwer verschilt er wat er bij sleutelklaar inclusief is. Vraag dus altijd wat er wel en niet inbegrepen is. Denk hierbij aan kosten voor tekenwerk, reiskosten, leges kosten, aansluitkosten nutsvoorzieningen, etc.

Puntjes op de i

Wordt je woning sleutelklaar opgeleverd? Het betekent niet direct dat je niks meer hoeft te doen. Zorg dat je een duidelijk overzicht hebt van de werkzaamheden van de aannemer. Zo kan jij de rest van de verhuizing goed inplannen.

Waar kan ik je mee helpen?

Wil je een woning kopen, verkopen of laten taxeren en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of een makelaar in West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je altijd verzekerd van het beste resultaat. Ik verzorg de volgende diensten:

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen:

Reactie plaatsen