Wat is stille verkoop?

Niet iedereen wilt zijn verkoopplannen aan iedereen laten zien. In sommige situaties is het prettiger om de verkoop niet (op het Internet) te promoten. Stille verkoop houdt in dat er geen verkoopbord in de tuin staat. Er komen dan ook geen foto’s of adressen online te staan.  

Wanneer kies je voor stille verkoop?

Je kiest vaak voor stille verkoop als je bijvoorbeeld een bijzonder pand (een oud schoolgebouw, een monument of een molen) in de verkoop wil zetten. Als verkoper wil je liever alleen écht geïnteresseerden rondleiden, en geen personen die alleen maar benieuwd zijn naar het pand zonder dat ze daadwerkelijk koopplannen hebben.  

Ook verkopers van relatief dure panden kiezen vaak voor stille verkoop. In dit geval willen de eigenaren de geïnteresseerden eerst peilen voordat ze langs kunnen komen. 

Met stille verkoop weet je zeker dat je geen tijd verspilt aan mogelijke kopers die uiteindelijk niet geïnteresseerd zijn. Denk ook aan situaties waarbij je misschien geen haast hebt met de verkoop, of je het eerst even wilt proberen zonder te promoten. 

Bekende Nederlanders kiezen ook snel voor stille verkoop voor hun eigen privacy. 

Hoe ziet een stille verkoop er uit?

Bij een stille verkoop staat er nooit een verkoopbord in je tuin. Wel kun je de rest van de mogelijkheden bespreken met je makelaar. Zo kun je bijvoorbeeld wel bij het NVM/VBO ingeschreven staan. Je woning komt dan, zonder plaatsing op Funda, in een zoekersbestand. 

Zo kunnen de serieuze zoekers via hun aankoopmakelaar wel bij de woning terechtkomen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een presentatie van de woning te plaatsen op een specifieke site. Zo kun je je precies richten op potentiële geïnteresseerden. 

Waarom stille verkoop?

Bij stille verkoop bereik je een stuk minder mensen, maar de groep die je bereikt is wel écht bereid om te kopen, dus dat kan effectiever zijn.  

Mocht het erom gaan dat je de vraagprijs niet openbaar wilt stellen, dan kun je beter gaan voor reguliere verkoop waarbij de vraagprijs alleen wordt vrijgegeven op aanvraag. 

Waar kan ik je mee helpen?

Wil je een woning kopen, verkopen of laten taxeren en ben je op zoek naar een makelaar in Hoorn of een makelaar in West-Friesland? Persoonlijk contact, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en deskundig advies; dit zijn speerpunten die ik belangrijk vind in mijn manier van werken. Je bent altijd verzekerd van persoonlijk contact en één aanspreekpunt.

Als Gecertificeerd Register-Makelaar Register-Taxateur, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair marketeer ben je altijd verzekerd van het beste resultaat. Ik verzorg de volgende diensten:

Direct contact

Je mag mij ook altijd bellen: 0621176109

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Esther van Dijk Makelaardij vind je tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heb je deze artikelen al gelezen:

Reactie plaatsen